Sneltoets e met streepje mac

14.03.2021
Auteur: Tristan

Command-Pijl omhoog : De map met de huidige map openen. Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent. Control-Helderheid hoger of Control-Helderheid lager : De helderheid van het externe beeldscherm wijzigen als het beeldscherm dit ondersteunt.

Dit werkt met het zogeheten numerieke toetsenblok, dat u aan de rechterkant van het toetsenbord vindt. Gelukkig zijn bepaalde dingen op de Mac wel gelijk aan het Windows-platform. De tekens zijn niet direct beschikbaar op het toetsenbord maar met een trucje wel snel te typen. Op een toetsenbord van een Windows-pc gebruikt u de Alt-toets in plaats van Option en de toets met het Windows-logo in plaats van Command.

De muisaanwijzer verandert wanneer u het item sleept.

Workshops 6x zo redt de Apple Watch je leven. Weet u al hoe het moet. Marcel 11 augustus om Bij mij heeft dat zo gewerkt toets ingedrukt houdenmaar nu werkt dat niet meer. Option-Pijl naar links : Het invoegpunt naar het begin van het vorige woord sneltoets e met streepje mac. Control-L : De cursor of selectie centreren in het zichtbare gedeelte. Command-Pijl omlaag : Het invoegpunt naar het einde van een document verplaatsen.

Deze diakritische tekens kun je op een eenvoudige manier typen. Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent. Bij het typen van teksten op de Mac , komt het wel eens voor dat een letter een accent nodig heeft.

Option-Command-V : De bestanden op het klembord verplaatsen van de oorspronkelijke locatie naar de huidige locatie. Control-N : Eén regel omlaag verplaatsen. Option-Pijl naar links : Het invoegpunt naar het begin van het vorige woord verplaatsen. De lijst met toetscombinaties voor speciale leestekens op macOS.

Hallo Bedankt voor het hoogst interessant artikel! Software Door Laura Grootaarts 25 juni 5 min. Willemieke Dijkstra 5 oktober om Sinds een week werkt dit niet meer op mijn mac. Workshops Accenten en speciale tekens typen op de Mac: sneltoets e met streepje mac toetscombinaties Door Koen van Ekeren 25 april 3 min. Lukt het niet met het cijfer dan kun je ook op de letter in het pop-up venster klikken.

Contactformulier

Andere toetscombinaties In de menu's van de apps die u gebruikt, kunt u zien welke toetscombinaties er nog meer zijn. Willemieke Dijkstra 5 oktober om Sinds een week werkt dit niet meer op mijn mac.

Hallo Bedankt voor het hoogst interessant artikel.

Naar een woord zoeken kan ook. Command-Pijl omlaag : Het invoegpunt naar het einde van een document verplaatsen, sneltoets e met streepje mac.

Command-Puntkomma ; : Woorden met spelfouten in het document zoeken. Het teken verschijnt vervolgens! Wekelijks Apple nieuws in je mail Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac.

De oude manier

Wil je appletips pushberichten ontvangen? Shift-Command-P : Pagina-instelling: een venster voor de selectie van documentinstellingen weergeven. Ontdek dan de voordelen van het SeniorWeb-lidmaatschap. Shift-Pijl omhoog : De tekstselectie uitbreiden naar het dichtstbijzijnde teken op dezelfde horizontale positie in de vorige regel.

  • Op het moment dat je speciaal teken wil typen voor een bepaalde letter dan druk je deze letter op het toetsenbord in.
  • De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan.
  • Houd de Alt-toets ingedrukt terwijl u deze cijfercode intoetst op het numerieke toetsenblok.
  • Shift-Command-S : Het dialoogvenster 'Bewaar als' weergeven of het huidige document kopiëren.

Hierdoor wordt het commando 'Ongedaan maken' ongedaan gemaakt. Command-Z : Het vorige commando ongedaan maken. Toetscombinaties triumph tree romagne 260 documenten De werking van deze toetscombinaties kan per app verschillen. Command-I : Het venster 'Toon info' van een geselecteerd bestand weergeven. De sneltoets combinaties die ik op sneltoets e met streepje mac fora vind komen ook niet altijd overeen met mijn macbook.

Command-P : Het huidige document afdrukken. Uitgelicht Koopwijzer Cadeauwijzer Reviews.

SeniorWeb maakt gebruik van cookies

Bestel nu Abonneren. In dit overzicht lees je welke toetscombinaties nodig zijn voor letters met accenten en andere speciale tekens. Command-Pijl omlaag : Het geselecteerde item openen. Command-3 : De items in een Finder-venster weergeven in kolommen.

Dit werkt alleen in lijstweergave. Ja, ik ontvang graag:. In de cookies worden geen namen, e-mailadressen of andere persoonsgegevens opgeslagen?

 Ontdek ook...