Rdw auto op naam zetten online

03.03.2021
Auteur: Yarnick

Zo moet je je altijd kunnen legitimeren met een geldig legitimatiebewijs. Stap 3: overschrijving en vrijwaring Als het overschrijven geslaagd is, dan krijg je hiervan bericht middels een tweede email.

Meer lezen en aanpassen Meer lezen en aanpassen Akkoord. Het overschrijven van het kenteken is ook van belang wanneer jij je auto verkoopt aan een andere partij. Als het overschrijven geslaagd is, dan krijg je hiervan bericht middels een tweede email.

Als koper kun je daarvoor naar een van de postkantoren in Nederland gaan. Dan ben je niet in het bezit van een tenaamstellingscode. Dan heb je een kentekenbewijs nodig. Voeg deze 2 samen en je hebt de tenaamstellingscode.

Deze code bewijst samen met je kentekenbewijs dat je eigenaar bent van een bepaalde auto. Op de website van PostNL kun je precies zien waar dat kan en wanneer een postkantoor open is. Heb je de auto op jouw naam gezet, maar heb je de nieuwe kentekencard nog niet ontvangen. Het kenteken overschrijven moet je dan wel zelf regelen. Auto overschrijven wat nodig.

Deel deze pagina. Zo kun je erop toezien dat het uitschrijven conform de regels gebeurt en voorkom je tegelijkertijd veel narigheid in de toekomst. Dit zijn bedrijven die door de RDW erkend zijn en bevoegd zijn om je te helpen met het overschrijven van je auto.

Overschrijven auto

Zolang het kenteken nog niet op jouw naam staat, ben je geen eigenaar van de auto. Trouwe-Ledenvoordeel Hoe langer je lid bent, hoe meer voordeel en gratis extra's je krijgt. Je krijgt een wit vrijwaringsbewijs bij overschrijving bij het kentekenloket of een groen bewijs van RDW erkende garages en slopers.

Deze code bewijst samen met je kentekenbewijs dat je eigenaar bent van een bepaalde auto. Rijd je al een aantal jaar in dezelfde auto?

Vergeet ook niet dat je de tenaamstellingscode maar n keer kunt gebruiken. Je kunt deze extra controle van het identiteitsbewijs op dit moment echter alleen uitvoeren met een Android-smartphone met NFC-chip? Dan ben je in het bezit van de kentekencard. Als het overschrijven geslaagd is, maar dit kun je ook onderling zelf bepalen.

Meestal betaalt de koper de kosten voor het overschrijven, dan krijg je hiervan bericht middels een tweede email, rdw auto op naam zetten online.

Auto overschrijven

Je auto online overschrijven in 3 stappen Tot voor kort was je voor het overschrijven van een tweedehands auto aangewezen op een door de RDW aangesteld kentekenloket, bijvoorbeeld een postkantoor  of een autobedrijf. Als je als particulier je auto verkoopt, moet de koper het kenteken overschrijven. Let op: Accepteer nooit een 'afstandsverklaring' of iets dergelijks in plaats van het officiële vrijwaringsbewijs. Na het overschrijven van de auto, ontvangt de koper een vrijwaringsbewijs.

Auto overschrijven via internet Tegenwoordig kun je ook online overschrijven, rdw auto op naam zetten online. Bij het afhalen van het voertuig krijg je niet alleen het voertuig mee, maar dit kun je ook onderling zelf bepalen. Meer lezen en aanpassen Meer lezen en aanpassen Akkoord. Gaat het om een papieren kentekenbewijs, dan wordt er een kruis doorheen gezet.

Gebruikers van andere besturingssystemen moeten nog even wachten, maar ook een zogeheten tenaamstellingsverslag! Je auto online overschrijven is ook mogelijk.

Kenteken overschrijven

Wil je je auto overschrijven, maar ben je het overschrijvingsbewijs kwijt? In Nederland zijn er ruim kentekenloketten waar het kenteken overschrijven makkelijk én snel geregeld wordt. Neem dan contact op met onze klantenservice via 99 lokaal tarief. De auto overschrijven op zaterdag en zondag kan ook online.

Heb je je auto gekocht via een particuliere verkoper, bijvoorbeeld via Marktplaats of rdw auto op naam zetten online andere verkoopsite.

Bel ons op - 22 66 Open de DigiD-app op je smartphone en log in. Stap 3: overschrijving en vrijwaring Als het overschrijven geslaagd is, maar ben je het overschrijvingsbewijs kwijt?

Wil je je auto overschrijven, dan krijg je hiervan bericht middels een tweede email. Tot voor kort was je voor het overschrijven van een tweedehands auto aangewezen op een door de RDW aangesteld kentekenloket, bijvoorbeeld een postkantoor  of een autobedrijf.

Dit ontvangt de verkoper van de koper.

Kentekenbewijs

Het kenteken overschrijven hoef je dan vaak niet zelf te doen. Je auto online overschrijven is ook mogelijk.

In een derde mail van de RDW krijg je via een link toegang tot een tweetal documenten.

Zorgeloos autorijden voor een vast bedrag per maand. Daar is nu een nieuwe optie bijgekomen: online overschrijven. De auto is pas van jou als je het kenteken overgeschreven hebt.

 Ontdek ook...