Menstruatie na bevalling thuisarts

01.03.2021
Auteur: Rika

Als je alléén borstvoeding geeft én nog niet ongesteld wordt, is de kans dat je zwanger wordt klein. NHG-Standaard Amenorroe eerste herziening. Voor alle drie geldt: voordat je ermee start, wil je zeker zijn dat je niet zwanger bent.

Het is goed om contact op te nemen met de huisarts wanneer:. Reacties Er zijn nog geen reacties. Voor al deze methoden geldt: voordat je er mee start wil je zeker zijn dat je niet zwanger bent. Waneer je zelf weer wat actiever wordt kan er die dag ook weer wat meer bloedverlies optreden.

Van de vrouwen die alleen borstvoeding geven en nog niet ongesteld zijn, worden per jaar 20 toch zwanger. Je wordt bang of raakt in de war.

Ook als je alleen borstvoeding geeft. Daarna lukt het vaak beter. Meer informatie Meer informatie over de bevalling Meer informatie over de bevalling en de kraamperiode: Deverloskundige. Daarna kun je ook starten: met condooms vanaf 3 weken: de minipil vanaf 4 weken: het hormoonstaafje vanaf 6 weken: de pil, de prikpil of een spiraaltje Geef je gn borstvoeding dan kun je na de bevalling starten: met condooms  vanaf 3 weken: de minip.

Wat is POI, menstruatie na bevalling thuisarts. Na de zwangerschap 8! Net na de menstruatie na bevalling thuisarts is de waarde van prolactine erg hoog en vindt er bij veel vrouwen dus geen menstruatie plaats?

Social links

Deze beschermen heel goed tegen zwangerschap. Stuwing is normaal en gaat vanzelf weer over. Als de hechtingen pijn doen, kun je ze koelen. Bij Ik wil een voorbehoedmiddel kiezen vind je algemene informatie die je helpt met kiezen.

Dan is het goed om wel iets te weten over seks na de bevalling.

  • Als je hechtingen hebt, kan persen pijn doen.
  • Bespreek dit dan met je partner of kraamverzorgster. Zij is drie maanden geleden gestopt met orale anticonceptie en heeft tot op heden geen menstruatie gehad.

Welk voorbehoedmiddel Welk voorbehoedmiddel kies ik na de bevalling. Dit wordt ook wel kraamvloed genoemd en bestaat uit bloedslijm en restanten van de placenta.

Primaire amenorroe is het uitblijven van de eerste menstruatie na bevalling thuisarts tot het zestiende jaar. Je bent dan minder vruchtbaar? Evenementen Loading Nog meer Kek Mama.

Gebruik een voorbehoedmiddel als je zeker niet zwanger wil worden. Het is belangrijk om genoeg te blijven drinken en regelmatig te blijven plassen. Als je na de bevalling met een voorbehoedmiddel wil starten, houd dan ook rekening met de borstvoeding.

Vaginale afscheiding na de bevalling is normaal. Dit komt via de borstvoeding wel bij je kind. Als u medicijnen gebruikt, komen deze meestal ook in de moedermelk terecht. Menstruatie na bevalling thuisarts Wet fissa full movie Soms is er wel een reden om de nacontrole k plaats te laten vinden in het ziekenhuis.

Een condoom kun je al in de eerste weken gebruiken. Als je alln borstvoeding geeft en nog niet ongesteld bentben je minder vruchtbaar.

Kraamvloed

Je mag weer vrijen wanneer: Het bloedverlies gestopt is. Laatst herzien op 6 mei Verlies je heel erg veel bloed?

Jump to navigation. Je wordt bang of raakt in de war, menstruatie na bevalling thuisarts. Borstvoeding geven is ook goed voor je eigen gezondheid: door borstvoeding verlies je bijvoorbeeld minder bloed na de bevalling. Wanneer bellen. Daarnaast kan je door deze cookies informatie delen via social media. Een primaire amenorroe kan het gevolg zijn van menstruatie na bevalling thuisarts van hypothalamus of hypofyse, als het daarom vraagt, uterus of vagina en van chromosomale afwijkingen en verder van alle oorzaken die een secundaire amenorroe kunnen geven!

Na de bevalling kan plassen pijn doen of een branderig gevoel geven.

Waarom blijft mijn menstruatie uit?

Je hebt dan in de baarmoeder niet alleen de wond van de moederkoek, maar ook de wond in de baarmoeder van de keizersnede. Artikelinfo Editie. En over anticonceptie gesproken: je kunt als je geen borstvoeding geeft na je zwangerschap gewoon weer met de pil beginnen - deze kan zelfs helpen om je cyclus weer op gang te brengen. Bouw het geleidelijk aan op totdat je op het niveau bent waar je wil zijn.

Wees na een keizersnede voorzichtig, met name met tillen. Tot een week of 6 na de bevalling kan je kan ons ook nog bereiken met vragen of klachten t. Borstvoeding geven begint meteen na de bevalling.

 Ontdek ook...