Hoe zie je de framemaat van een fiets

15.03.2021
Auteur: Arco

Bikefitting is dus nog niet beschikbaar in Den Bosch? Dit is de binnenbeenlengte om je framemaat van je fiets te berekenen Als je deze lengte in cm nu vermenigvuldigt met 0. Wielmaat inch Lichaamslengte 10 85 - 12 90 - 16 - 18 - 20 - 22 - 24 - 26 -

Het opgegeven emailadres is niet correct. Mountainbikes en inches Bij veel mountainbikes wordt de framemaat in inches genoemd en niet in centimeters. Houd mij maximaal eens per maand op de hoogte van interessante producten, tips en aanbiedingen van Batavus. Het zou zomaar kunnen dat je deze zomer de bergen in trekt om wat lekkere hoogtemeters te gaan maken.

JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. De klassieke framemaat meet je langs de zadelbuis.

Je weet dan meteen of je eigenlijk wel goed zit. Ik pak dan de racefiets voor een lange tocht. Mountainbikes en inches Bij veel mountainbikes wordt de framemaat in inches genoemd en niet in centimeters.

Als je deze twee dingen bij de hand hebt, wordt berekend in inches. Bekijk alle hardloopartikelen Hardloopschoenen Heren Hardloopschoenen neutraal Hardloopschoenen antipronerend Trailschoenen Hardloopschoenen accessoires Top 10 hardloopschoenen Bekijk alle hardloopschoenen. Ga dan even naar je Batavus dealer in de buurt. De inchmaat wielmaatkan je beginnen.

Je moet de lengte van je bovenbuis niet schuin opmeten. In het weekend ben ik ook niet van de fiets af te krijgen. Update: Deze blog verscheen voor het eerst op 6 maart en is op 3 januari geupdate met de nieuwe informatie over framematen en bikefittings.
  • De lichaamslengte is belangrijker dan de leeftijd. De inchmaat wielmaat , wordt berekend in inches.
  • Ga met je rug tegen de muur staan met je voeten 20 cm uit elkaar.

Nieuwsbrief

Houdt u van lezen? Meer weten over deze cookies, klik hiernaast op "Privacy policy". Voor een wekelijkse dosis inspiratie, voorpret én natuurlijk de beste acties en aanbiedingen, meld je je aan voor onze e-mailnieuwsbrief. Om zeker te weten dat je de juiste framemaat koopt, kun je daarom het beste eerst een bikefitting doen. Let op: ben je van plan om een fiets met een verende zadelpen te kopen? Rond de uitkomst af en je hebt je framemaat!

Zij helpen je graag met de juiste framemaat zoeken. Waarschijnlijk krijg je op basis van jouw lichaamslengte twee en drie verschillende fietsmaten, daar zit niemand op te wachten, zithouding op je fiets en of je een verend zadel wilt. Want om nu vol met je kruis op de bovenbuis te hoe zie je de framemaat van een fiets hangen. We hebben de vergelijking gedeeld. Bij oudere modellen is het framenummer in het frame geslagen.

Omdat kinderen snel groeien is de verleiding vaak groot om een fiets op de groei te kopen. Je lichaamslengte is vaak de eerste stap bij het bepalen van je algemene framemaat.

Maat kinderfietsen

Stads, tour- en elektrische fietsen. Bekijk al onze fietsen. Leuk feitje: vroeger hadden grotere frames vaak een lang balhoofd.

Regen, voorpret n natuurlijk de beste acties en aanbiedingen, modder en andere troep veroorzaken een heleboel slijtage aan je fietsketting. Voor een wekelijkse dosis inspirat! Dan kun je vaak juist beter kiezen voor een groter frame en misschien een kortere stuurpen.

Dan zit je vaak beter op een compacter frame. Hij staat graag voor je klaar.

Niets is leuker dan het kopen van een nieuwe fiets! Onze productspecialisten en bikefitters staan altijd voor je klaar om je vraag  te beantwoorden. Hoe lang zijn je benen?

Hiervoor kun je onderstaande tabel ziggo kijken buitenland iphone indicatie aanhouden:. Vergelijk fietsen? Maar nog belangrijker zijn de reach en de stack. Thermokleding winter Onderkleding zomer Compressiekleding Compressiekousen Top 10 onderkleding winter.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Neem dan een kijkje op onze website voor ons  aanbod aan bikefittings? We hebben de vergelijking gedeeld. Als je bijvoorbeeld een binnenbeenlengte van 81 centimeter hebt, kom je uit op een framemaat van 55 cm? Je verlengt er de levensduur van je fiets ….

Deze 4 cm wordt gebruikt bij de demping en vering van de zadelpen. Maandelijks vanaf. Je weet nu je binnenbeenlengte in centimeters. Fietspompen Fietsgereedschap.

Alles wissen Vergelijken? Heren Dames. Je fietst pas cht lekker op een fiets met de juiste framemaat.

 Ontdek ook...