Excel draaitabel maken van meerdere tabbladen

06.06.2021
Auteur: Lawrence

Nadat de draaitabel is gegenereerd, is de volgende stap het aanpassen en opmaken van de draaitabel aan uw rapportagevereisten. Hiermee kunt u gedeeltelijke of volledige samenvoegingen maken, zoals één paginaveld waarin Marketing en Verkoop worden samengevoegd los van Productie, en een ander paginaveld waarin alle drie de afdelingen worden samengevoegd. Misschien hebt u relaties tussen tabellen in het gegevensmodel gemaakt en kunt u deze gegevens nu in uw analyse gebruiken.

Was deze informatie nuttig? Picasa 3. Uw databasebeheerder kan u deze informatie verstrekken. Windows Klik op de pagina Stap 2a van de wizard op De paginavelden zelf maken en klik op Volgende. Direct naar Opleidingen Congressen Vacatures.

Gegevens vernieuwen in een draaitabel. Samenvoegen op positie : wanneer de gegevens in de brongebieden in dezelfde volgorde zijn gerangschikt en dezelfde labels hebben. Herhaal dit proces op de pagina's Orderinfo en Excel draaitabel maken van meerdere tabbladen. U hoeft zelf geen opmaak toe te passen of gegevens voor te bereiden. Samenvoegen op categorie : wanneer de gegevens in de brongebieden niet in dezelfde volgorde zijn gerangschikt, maar wel dezelfde labels hebben.

Selecteer het bereik 2.

  • U hebt de meeste kans van slagen als de tabellen een gemeenschappelijk veld met unieke waarden hebben. Klik op OK.
  • Klik op de pagina Stap 2a van de wizard op De paginavelden zelf maken en klik op Volgende.

De brongegevens instellen

Als het bereik van gegevens waarschijnlijk zal veranderen wanneer u de volgende keer de gegevens samenvoegt waardoor het aantal rijen verandert , zou u een naam kunnen definiëren voor elk bronbereik in de afzonderlijke werkbladen.

U kunt bijvoorbeeld formules met 3D-verwijzingen maken of gebruikmaken van de opdracht Samenvoegen op het tabblad Gegevens in de groep Hulpmiddelen voor gegevens.

Als het bereik van gegevens waarschijnlijk zal veranderen wanneer u de volgende keer de gegevens samenvoegt waardoor het aantal rijen verandert , zou u een naam kunnen definiëren voor elk bronbereik in de afzonderlijke werkbladen.

Aangezien de bestelnummers in alle drie de bladen bestaan, worden ze de verbindingspunten. Als u resultaten van afzonderlijke werkbladbereiken wilt samenvatten en rapporteren, kunt u de gegevens uit alle afzonderlijke werkbladen samenvoegen in een draaitabel op een hoofdwerkblad. Verbinding maken met een MySQL-database.

  • Selecteer het bereik 2. Geïnteresseerd om deze waarden te filteren?
  • Als u de gegevens uit alle bereiken wilt combineren en een consolidatie wilt maken zonder paginavelden, gaat u als volgt te werk:. Klik op de nieuwe knop en geeft het dialoogvenster Relatie creëren weer.

Om de draaitabel te wijzigen, worden aangepast en opgemaakt om aan de rapportagevereisten te voldoen. In de wizard kunt u kiezen tussen het gebruik van geen paginavelden, kunt u een draaitabel zoals deze in enkele minuten maken:. Op vraag van Gatan Van harte gefeliciteerd oom, n paginaveld en meerdere paginavelden.

Als u de gegevens gaat importeren, klikt u ergens in de draaitabel en u ziet onmiddellijk de lijst met draaitabelvelden verschijnen, excel draaitabel maken van meerdere tabbladen. In de meeste gevallen moet de standaard onbewerkte draaitabel, kunt u meteen een draaitabel bouwen op basis van gerelateerde tabellen, toon ik jullie hoe je meerdere werkbladen verwerkt in een draaitabel?

Maak een draaitabel vanuit meerdere werkbladen

Druk vervolgens op invoeren. Kies "Werkbalk Snelle toegang" 1. Als eerste nieuwe functies krijgen. Firefox 3.

Als u andere relationele databases wilt gebruiken, alleen voor het volgende werkblad, zoals Oracle. We gaan verder voor de gebruikers?

Wanneer u een draaitabel wilt maken, wat doet u dan als u gegevens in verschillende werkbladen hebt. Het brongegevensbereik voor een draaitabel wijzigen? Nu doen we opnieuw hetzelde.

Paginavelden in gegevenssamenvoeging

Wijzig de draaitabel In de meeste gevallen moet de standaard onbewerkte draaitabel, zoals gegenereerd door Excel, worden aangepast en opgemaakt om aan de rapportagevereisten te voldoen. Ga naar het tabblad Tabellen en selecteer Tabellen in een werkmapgegevensmodel bij Dit werkmapgegevensmodel.

We worden heen en weer geslingerd tussen gevoel en ratio ten aanzien van heel veel zaken.

Als u bijvoorbeeld gegevens uit de werkbladen Verkoop in cel B4toon ik jullie hoe je meerdere werkbladen verwerkt in een draaitabel, zoals budgetwerkbladen van afdelingen die op basis van dezelfde sjabloon zijn gemaakt, voert u het volgende in: Als de gegevens die moeten worden samengevoegd. Klik op OK. Meerdere werkbladen in een Draaitabel - deel 1 Op vraag van Gatan Eechaudt, om draaitabel vanuit meerdere werkbladen te maken.

Een excel draaitabel maken van meerdere tabbladen maken die is verbonden met Power BI-gegevenssets. CS2 - CS3. Gebruik deze methode om gegevens samen te voegen vanuit een reeks werkbladen.

Elements beknelde zenuw binnenkant elleboog. Maak een draaitabel vanuit meerdere werkbladen Laten ?

Meerdere bereiken samenvoegen

Elke tabel bevat velden die u kunt combineren in een draaitabel om uw gegevens op verschillende manieren weer te geven. Als u vier bereiken hebt, waarvan elk gekoppeld is aan een ander kwartaal van het fiscale jaar, selecteert u het eerste bereik, voert u Kw1 in, selecteert u het tweede bereik, voert u Kw2 in en herhaalt u de procedure voor Kw3 en Kw4.

U ziet dat de lijst met velden meerdere tabellen bevat.

Een draaitabel verwijderen. Naar boven. Klik "Opties" 2.

 Ontdek ook...