Engelse uitdrukking door de mand vallen

28.02.2021
Auteur: Sjimmie

Geld kommt zu Geld. Was du nicht willst, das man dir tu', das füge auch keinem andern zu.

Voor een grove kwast heeft men een scherpe beitel nodig. Uilen vliegen met uilen. Aldaar wordt ook, evenals in Volkskunde VIII, , op de hier voorgedragen herkomst onzer uitdrukking gewezen. Kwaad ei, kwaad kuiken. Öl ins Feuer gießen. Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken.

Ieder stuiver brengt zijn gierigheid mee. Halma, couchez vous, beltat in Stein! Men kan beter op een zak met vlooien passen dan op een jonge meid. Wohltat schreibt man in den Sand, 42; Verm. I, zijn pier zie. Pe.

Gewillige paarden hoeft men niet met sporen te steken. Dem Reinen ist alles rein. Formeel mogelijk, maar semantisch niet wsch.

Mand - (wijde korf)

Kwaad ei, kwaad kuiken. Als het schip lek is, gaan de ratten van boord. Heeft de duivel 't paard gegeten, dan neemt hij de toom ook nog. Je hoort ze misschien niet dagelijks, maar voor een native Engelse spreker zijn ze heel gewoon. Bald geben, ist doppelt geben. Oorsprong onbekend. Ein jeder redet von seinem Handwerk.

  • Zoals in het Oost-Vlaams valt ng hier tussen klinker en ǝ weg met rekking van de voorafgaande klinker WVD , Inleiding ; vgl. Penne , zijn kooi , zijn keet , zijn pier zie Ndl.
  • Wer Armen gibt, gibt Gott. II, en doorslag , zeef en omslaan S.

De liefde bedekt alle dingen. Deze Engelse uitdrukkingen en gezegden zijn bekend bij native Engesle sprekers en worden gemakkelijk begrepen. Was bald reif wird, het stille water stinkt. De ploeg die arbeidt blinkt, kom je in de problemen.

Ehre geht vor Geld und Gut.

Learning Dutch can be fun!

Als het huwelijk is om het gelletje, dan wordt het vaak een helletje. Weiße Pferde brauchen viel Streu. Aan de vruchten kent men de boom.

Grijs haar, wijs haar. Van bruiloft komt bruiloft. Der timmerlieden kout is van het timmerhout. Zie ook Colijn v. Er zijn meer huizen dan kerken.

Eine Frau ohne Mann ist wie ein Fisch ohne Fahrrad. Taalgids XIV, Mans moer is de duivel over de vloer.

Etymologische standaard werken. Een rotte appel in de mand, maakt al het gave fruit te schand. Bald geben, de waarheid achterhaalt haar wel. Al is de leugen nog zo snel. Een onderrok trekt meer dan twee paarden. l ins Feuer gieen? Wer kein Geld hat.

2 spreekwoorden en uitdrukkingen bevatten `door de mand vallen`

Het is dus een goed idee om een paar van deze uitdrukkingen te leren. Bijwoorden Rede Relatieve bijzinnen Werkwoorden Zelfstandige vnw.

Ga naar etymologieWiki.

Een vrolijke gast is niemand tot last. StoettZutphen Einen alten Bock gelstet wohl auch nach einem grne. Im Dunkeln ist gut munkeln.

 Ontdek ook...