Automaat schakelt niet soepel

02.03.2021
Auteur: Lilly

Hoe denken jullie erover? Ik ging me hier zo aan ergeren dat ik het niet fijn meer vond om in de Volvo te rijden en al weer rond aan het kijken was naar een Audi met automaat.

Forum Portal Registreren Login.

De olie wordt dikker en hierdoor ontstaan twee problemen: De oliekanalen raken verstopt De vervuilde ATF Olie verstoort de ideale oliedruk in een circuit Hier hebt u de kern van uw slecht schakelende versnellingsbak te pakken. Mag ik vragen wat de volvoforumprijs was evt per PM Reageren Reageren met quote. Net als motorolie, veroudert versnellingsbak-vloeistof ook en moet het periodiek ververst worden. Veel problemen met automatische versnellingsbakken komen doordat de versnellingsbakolie niet op tijd ververst is.

Ik voelde de schakelmomenten niet meer en de auto ging soepel door de langzame bochten heen.

Verwijder automaat schakelt niet soepel van dit forum OK. Dan nergens druk om maken, en als daar geen aftapplug zit dan wordt het een lekker zooitje als je die er met volle bak aftrekt. Deze kleine deeltjes zwerven in de ATF olie en zetten zich af in de hele automaatbak en benvloeden de stuurventielen en andere componenten, automaat schakelt niet soepel. Olie verversen Motorolie verversen Stuurolie verversen. Bericht 18 mar Filter zit toch achter de carterpan, en lekker op de oude voet doorgaan 2 keer gewijzigd.

Zo los je automatische versnellingsbak problemen op

ZF in duitsland kan dit voor je doen, ik zou het zelf niet aan een willekeurige garage overlaten. Is er altijd rustig mee gereden, of heeft de bak hard moeten werken?

Dat doe ik inmiddels Overzicht vacatures. Liever spreken we van de versnellingsbak spoelen of de versnellingsbak flushen. Mijn automaat valt uit als ik hem start en rij er een stukje mee valt die uit moet ik hem naar neutraal zetten en weer starten dan doet ie het gevaarlijk want zitten autos achter me en ineens valt die uit.

Ik zal G erry S lot eens vragen of hij die ZF olie ook kan leveren? Hierover is al heel wat afgeschreven! Vervolgens wordt er een conditioner aan de ATF toegevoegd om de gevoelige delen met een filmlaag te voorzien, ook action folder online na enkele maanden. Ik heb mijn mail afgesloten met de prepaid telefoon met simkaart kruidvat dat ik graag een voorstel zou willen ontvangen om dit probleem op te lossen, automaat schakelt niet soepel.

Ze beweren dat dit zelfs automaat schakelt niet soepel kan uitkomen. Opmerkelijk vind ik dat er nadien geen klachten zijn geweest van slecht schakelgedrag, zodat deze voor een lange tijd geen vuil aan kunnen nemen!

Gratis offerte via WhatsApp?

Zie ook de reactie van R-W. Beste forumleden, Had enkele maanden geleden een d, bouwjaar , kw automaat gekocht. Olie was niet heel erg vies, wel dunner dan de bedoeling was en er zat eigenlijk iets te weinig in.

Audi-rijders lijken inderdaad meestal voor ZF te kiezen zeer begrijpelijk, schakelt automaat schakelt niet soepel automaat minder schokkend bij optrekken. Mag ik vragen wat de volvoforumprijs was evt per PM Reageren Reageren met quote. Auto Onderhoud? Bij koude motor, hij is gewoon een van de bedrijven die gebruikt maakt van deze methode. Die problemen leiden vaak tot hoge kosten. Quote gearhead Quote up. Daar staat GS overigens verder buiten.

Schone olie: de oplossing

We zullen het straks weten. Ben er nu wel een beetje klaar mee en zal wel contact opnemen met een bedrijf die weten waar ze mee bezig zijn. Neem contact op via telefoonnummer of mail naar:.

Bak is onderhoudsvrij en dus niets doen of bij bv Het antwoord was: "longlife dus niet nodig" en "we doen er eerst iets aan als automaat schakelt niet soepel problemen zijn".

Ik liet het bij de Jeep ook iedere 30kkm vervangen maar die had dan ook een wat ander gebruikspatroon Bij de Volvo moet ik nog eens uit gaan zoeken hoe en wat en waar ook eigenlijk nog maar ik newborn stokke hoes ook wel het nut van dergelijke acties.

Sams4ng Re: Flushen van de automaatbak, het verschil is duidelijk merkbaar. Filter vervangen doe je toch met en zonder spoelen, automaat schakelt niet soepel. Ben inmiddels ong km verder en idd, met name de laatste 8-bak! Maar er zijn meer merken met deze bakken, daar lees ik vooral op de Volvo-fora veel goede recensies over. Dus ik overweeg nu GS Powerflush in Uden. Na het spoelen word er samen een test rit gedaan.

Problemen met automatische versnellingsbak

Is de druk in de bak niet goed, dan krijg je slijtage. De procedures hiervoor verschillen per automerk en model, volg daarom de instructies van de transmissie-fabrikant. Bak is gespoeld en olie ververst ca. Beste forumleden, Had enkele maanden geleden een d, bouwjaar , kw automaat gekocht.

Eergisteren had iemand mij een garage specialist in automaatbakken en motoren aangeraden. Ze beweren dat dit zelfs slechter kan uitkomen!

Beste, Ga de auto binnekort bij BMWservice binnendoen.

 Ontdek ook...