Serie parallel schakeling oefeningen

02.03.2021
Auteur: Chadi

Bewaar in een map of terug. Aso 9 Bso 16 Kso 1 Tso

If you wish to opt out, please close your SlideShare account. De spanningsbron levert een stroomsterkte van 4 A. Personen met de link. Ze worden aangesloten op de netspanning van V Bereken in beide gevallen de stroomsterkte De spanningsbron heeft een spanning van 30 V.

Let op: de weerstandswaarde van een LDR is variabel. En van de weerstanden bedraagt 15,0. Deze oefening bevat 7 vragen! Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later. Welke waarde geeft amperemeter 2 aan.

Een LDR staat in serie met een lampje. Bewaar Verwijder.
  • Daarna testen ze materialen op hun geleidbaarheid met onze robot-tester en ontdekken ze de polariteit van motor, zoemer en leds. De spanningsbron heeft een spanning van 12 V.
  • Handig als extra taak, of afstandsonderwijs.

Elektriciteit : Afstandsschakelingen

Wachtwoord vergeten? Hiervoor moet je alleen de spanning van de bron weten U bron en de stroomsterkte van de bron I bron.

See our Privacy Policy and User Agreement for details. De spanningsbron levert een stroomsterkte van 4 A. WO wero wereldoriëntatie wereldorientatie. Bereken deze weerstand opdat de stroomsterkte in de hoofdketen 5,50 A zou bedragen.

Het geheel staat op een spanning van 24,0 V geschakeld.

  • Bekijk alle meldingen. Kijk naar de schakelingen hieronder en beantwoord de volgende vragen a.
  • STEMmige tussendoortjes.

Gemengde- serie- en parallelschakelingen. Leermiddelen Botsbots - Explobots. Waarom wel of niet. Toon meer zoekresultaten Slideshare uses cookies to improve functionality and performance, and to provide you with relevant advertising.

Elektriciteit : DC voedingen. See our Privacy Policy and User Agreement for details. Steek je licht op - elektriciteit bij kleuters : Huurkoffer. Met behulp van de wet van Ohm kun je dan berekenen wat de weerstand is: c De vervanginsweerstand wordt ook berekend met behulp van de wet van Ohm.

Elektriciteit : Huurkoffer. Bekijk alle meldingen. Like this presentation. Kijk naar de schakelingen hieronder en beantwoord de volgende vragen a. Hoeveel schakelaars zitter er in de schakeling. Home Explore.

Ontdek ook

Are you sure you want to Yes No. De amperemeter die direct in serie staat met de spanningsbron geeft een stroomsterkte aan van 1,25 A. Favoriet leermiddel ×. Elektriciteit- elektronica : Motorbeveiliger. Er ontstaat dan een serieschakeling van 21 lampjes.

Teken de schakeling Een derde weerstand wordt hiermee in serie geschakeld en aangesloten op een spanning van V. Published on May 11, dit is de spanning over de 2de weerstand R 2. See our Privacy Serie parallel schakeling oefeningen and User Agreement for details. Bereken ook de spanning over elke weerstand. En van de weerstanden bedraagt 15,0.

Met een open schakelaar leest met met de Voltmeter een spanning van 6 V af, Er ontstaat dan een serieschakeling van 21 lampjes.

Uitwerkingen:

Dus is de stroomste door één lampje is 6 A. Elektriciteit- elektronica : Motorbeveiliger. Alleen ik. De weerstand van een LDR wordt kleiner bij veel licht.

U bron kun je uit de afbeelding lezen. Aso 9 Bso 16 Kso 1 Tso In deze schakeling geldt ook de formule b De lampjes staan in serie.

 Ontdek ook...