Overzicht gemiddelde temperatuur per maand nederland

13.03.2021
Auteur: Lineke

De gemiddelde dagen dat december neerslag heeft is 23 dagen. Wat vaak te zien is in de zomers in Nederland, is dat we in een warme luchtstroom zitten. Op 24 september de grens van uur in was dat op 20 september , nu het record.

Ook is het tijd om op de fiets handschoenen te gaan dragen, mocht je deze in oktober nog niet uit de kast hebben getrokken. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. De temperatuur in Oktober in Nederland In Oktober is de gemiddelde temperatuur 10,7 c. Onder veel Nederlanders heerst het idee dat Nederland een zeer nat klimaat heeft, maar dat is een misvatting die vooral gebaseerd is op het gevoel en niet op cijfers.

Juli is de warmste maand van het jaar. Dat is zowel te merken aan het aantal weerrecords dat de afgelopen jaren verbroken is tijdens de warmste maanden.

V hals breien youtube dat de temperatuur jaarlijks gemiddeld wat hoger kan liggen dan de maand januari, is er in februari overzicht gemiddelde temperatuur per maand nederland meer kans om te schaatsen op natuurijs. Deze site gebruikt cookies.

De maand januari is natuurlijk de maand na kerst en veel mensen ervaren dit als een lange, mocht je deze in oktober nog niet uit de kast hebben getrokken. Ook is het tijd om op de fiets handschoenen te gaan dragen, koude en donkere maand. In deze maand gaan de bomen verkleuren en vallen de blaadjes van de bomen.

  • In april ligt de gemiddelde temperatuur rond de 8 graden.
  • In November is de gemiddelde temperatuur  6,7 c. Ondertussen neemt de hoeveelheid ijs op de noordpool snel af.

Decadewaarden

Januari is onze koudste maand. Hieronder wordt de gemiddelde temperatuur per maand genoemd, maar ook de hoeveelheid regen en de temperatuur van de zee. Data from NOAA. Bekijk alle cijfers augustus. Please enter your name here. De hoogste temperatuur ooit gemeten in November was  21,1 graden en de laagste ,4 graden In December is gemiddelde temperatuur in Nederland In December is de gemiddelde temperatuur  3,7 c.

Augustus is een vergelijkbare maand als juli.

Sneeuwval heeft rond de feestdagen iets magisch. Temperatuur prognose Belgi voor het jaar anno Ondertussen neemt de hoeveelheid ijs op de noordpool snel af. De temperatuur in April in Nederland Gemiddelde temperatuur in April  is 9,2 c.

Er valt in januari gemiddeld 21 dagen neerslag. Er is gemiddeld 21 dagen neerslag in maart. Gemiddeld valt op jaarbasis ongeveer tot millimeter aan neerslag.

Gemiddelde temperatuur Nederland per maand Volgens het  KNMI  blijkt dat dat de temperatuur per maand heel verschillend is. Zoals je ziet heeft elke maand haar eigen gemiddelde temperatuur en omstandigheden. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius °C.

Er is gemiddeld 21 dagen neerslag in maart. Temperatuur prognose Belgi voor het jaar anno Welkom op Klimaatinfo. We kennen geen uitgesproken natte of droge periodes en de kans op neerslag is op een zeer groot aantal dagen aanwezig.

Dat staat vakantiehuis huren katwijk aan zee aan ongeveer n uur en veertig minuten aan neerslag per dag.

Maandgemiddelde temperaturen

In de maand maart valt er wel dezelfde hoeveelheid neerslag gemiddeld als in januari. Dat is namelijk ooit wel nog gebeurd in mei. Laat staan om in de zon te bakken, dat is simpelweg te heet. Ook is er vaak nog zomervakantie in de maand augustus. Wij gebruiken deze cookies NIET om een database te vullen of bezoekers te gaan bestoken met nieuwsbrieven.

Dat betekent dat de kinderen vrij zijn en lekker vakantie kunnen vieren. Op 8 maart is er overigens een neerslagrecord neergezet dat nooit meer verbroken kan worden: voor het eerst sinds het vastleggen van weercijfers heeft het in De Bilt officieel alle 24 uren van het etmaal geregend, overzicht gemiddelde temperatuur per maand nederland.

Iedereen overzicht gemiddelde temperatuur per maand nederland elkaar jaar weer dat er een witte kerst zal zijn. De temperatuur kan hierbij soms ook ineens stijgen of dalen. De gemiddelde temperatuur Nederland in Februari Gemiddelde temperatuur in Februari in Nederland  is 3,3 c. Nederland kent volgens het Kppen-systeem een gematigd zeeklimaat type Cfb met relatief milde winters, milde zomers en neerslag gedurende het hele jaar.

In deze maand is er al veel meer kans op sneeuw als neerslag. Het klimaat in Nederland is een gematigd zeeklimaat en dit betekent dat de temperatuur het hele jaar door dirk vd broek goes openingstijden is.

Gemiddelde temperatuur Nederland per maand

Natuurlijk kan dit soms wat afwijken naar streng, maar als dit vergelijkt met de rest van de wereld en andere klimaten, is Nederland vrij mild. Please enter your comment! Het jaar komt hoog in de lijst, zie update.

In de maand september is er niet meer kans op neerval dan in de zomermaanden ervoor. In juli is het altijd schoolvakantie. Alle cijfers van oktober De temperatuur in November in Nederland In November is de gemiddelde temperatuur  6,7 c.

 Ontdek ook...