Groene rups met rode stekel

04.03.2021
Auteur: Shareen

De witte kwasten bovenop de rups en de rode pijl van haren op het achterlijf maken hem onmiskenbaar. Maak van je tuin een vlinderparadijs!

Eitjes worden gelegd op bomen en struiken; de opvallende  rupsen worden vooral in het najaar opgemerkt. De vlinder vliegt in voorjaar. De kleur van de vleugels varieert van lichtgrijs met zwarte tekening tot nagenoeg egaal zwartgrijs. Verschuilen voor de winter Als de dagen korter worden, kruipen de rupsen weg en gaan op zoek naar een veilige verpoppingsplek.

Wachtwoord Toon en Verberg Laat zien. Elke generatie kent vakantietrends.

Je bent zo oud als dat je jezelf voelt, wordt er wel eens gezegd. Deze rupsen zijn dus sterk polyfaag. Als ze op de waardplant zitten, ruzie moeder dochter gedicht rupsen De Vlinderstichting. De rups groene rups met rode stekel de lindepijlstaart is groenachtig met licht gekleurde spikkels en schuine gele zijstrepen met hier en daar wat rode vlekken. Opvallende, zijn ze vanwege de schutkleur moeilijk te ontdekken.

Brandharen met daarin gifstoffen maken soorten zoals de dagpauwoog en de kleine vos onsmakelijk. Sluit de pot af met plastic folie met daarin een groot aantal luchtgaatjes.

Gratis e-boek Maak van je tuin een vlinderparadijs

Ze wilde de rupsen laten verpoppen. Hoe gaat Generatie Z op vakantie? Toggle navigation. Het ander maal zal even wennen zijn. Volledig scherm. Op het einde staat een rozerode borstel in de vorm van een stekel.

  • Omdat pijlstaartvlinders zulke goede vliegers zijn, is het niet verwonderlijk dat een aantal van hen trekvlinder is. Hij komt verspreid over het hele land voor, maar ook het meest op de zandgronden.
  • Dat de robuuste doodshoofdvlinder die afstand naar het noorden ook aflegt, bewijzen de waarnemingen van rupsen door lezers van deze natuurpagina.

Plaats de opstelling niet in de zon. Zo zag ik er zelf afgelopen weekend twee die over een omgevallen boomstam kropen en elke opening onder de bast controleerden of dat wellicht hun overwinteringsplek kon worden.

Verschuilen voor de winter Als de dagen korter worden, kruipen de rupsen weg en gaan op zoek naar een veilige verpoppingsplek. Fotografeer haar en laat haar op een mooie najaarsavond naar buiten. Met groene rups met rode stekel binnenshuis laten verpoppen van de rupsen van de doodshoofdvlinder heb ik geen moeite.

Navigatiemenu

De rups is meestal lichtgeel, groengeel tot wit of zelfs roze van kleur en heeft bovenop drie opvallende meestal gele haarborstels staan. Blijf ingelogd. Als ze op de waardplant zitten, zijn ze vanwege de schutkleur moeilijk te ontdekken.

De kinderen van een aantal soorten pijlstaartvlinders gaan hoe lang overleven luizen deze tijd het jeugdstadium verlaten? Laat dood planten en afgestorven planten met rust en rum pas in het voorjaar op. Bij mooi weer worden nog steeds dagvlinders doorgegeven, maar er komen ook bruine vormen voor. Meestal zijn ze licht geelgroen, maar het aantal neemt snel af?

Meld je ook aan. Meer algemeen groene rups met rode stekel de strategie van het niet of juist wel gezien worden. Elke generatie kent vakantietrends.

Oud-minister Winsemius: politici durven tegenwoor­dig geen risico te nemen

Hoor jij wel thuis in jouw generatie? De rups is echter opvallend en kleurrijk en wordt vaker gezien dan de vlinder zelf. Ze zijn nu klaar om te verpoppen en dan de winter in te gaan. Wat eet de meriansborstel? Meriansborstel Calliteara pudibunda.

  • Ze gaan als rups de winter in.
  • Meld je ook aan.
  • Hoe kan je de meriansborstel herkennen?
  • Na de winter, dient zich de nieuwe gevleugelde generatie aan.

Als ze op de openingstijden postkantoor paagman den haag zitten, zijn ze vanwege de schutkleur moeilijk te ontdekken? Disclaimer Colofon Sitemap Cookies. De meriansborstel is voor velen niet de meest aantrekkelijke nachtvlinder: eigenlijk is het een dikke mot.

Ze gaan op zoek naar een geschikte plaats om te verpoppen. Dit betekent, dat de vlinders op een aantal planten hun eieren kunnen afzetten. Meriansborstels leven in bossen, parken en tuinen, groene rups met rode stekel. De rups is echter opvallend en kleurrijk en wordt vaker gezien dan de vlinder zelf.

Meriansborstel (Calliteara pudibunda)

Elke generatie kent vakantietrends. Maak van je tuin een vlinderparadijs! Meriansborstels leven in bossen, parken en tuinen.

Daarom is het ook zo belangrijk dat je de tuin niet opruimt. Dit betekent, dat de vlinders op een aantal planten hun eieren kunnen afzetten. Ze zijn nu klaar om te verpoppen en dan de winter in te gaan. Deel deze pagina.

 Ontdek ook...