Wie woont er op mijn adres

04.06.2021
Auteur: Harmpje

In dergelijke contracten staat vaak ook informatie die niet terzake doet en soms privacygevoelig is. Dus blijkbaar gewoon even afwachten en aangeven dat ik al mijn best heb gedaan.

Als de gemeente het vermoeden heeft dat iemand niet meer woont op het adres waarop hij of zij in de BRP ingeschreven staat, krijgt deze persoon een brief van de gemeente. Dit is mij allemaal een beetje onduidelijk, werd als een riedel opgezegd en ik kon het niet echt volgen.

Het blijkt dat de gemeente niet mag vertellen wie er op jouw adres staat ingeschreven. De meest gangbare procedure is als volgt; Iemand meldt zich aan de balie met een verhuizing. De datum van uitschrijving is de datum waarop de brief met het voornemen voornemensbrief is gestuurd.

Hier moeten dan kopien bij van de legitimatiebewijzen van beide personen. Gepubliceerd op: Voorbeelden van signalen zijn:. Dit is mij allemaal een beetje onduidelijk, werd als een riedel opgezegd en ik kon het niet echt volgen. Vul de bijlage in en stuur deze op met een kopie van uw geldig identiteitsbewijs. Dat je niet mag weten wie er op JOUW adres staat ingeschreven.

En sporen we ook andere adresgerelateerde fraude op zoals bekeuringen die niet geïnd kunnen worden. Er kan nu wel een procedure gestart worden tot uitschrijving maar dat duurt 3 maanden.
  • Stad en Wonen Wonen Adresonderzoek.
  • Hoe kan ik een adresonderzoek laten doen? Ongelezen bericht door Mk » 06 jan En wellicht geldt dit ook voor de zorgtoeslag?

Op deze pagina

Dan vult u het online formulier in zonder eHerkenning. Dan heb ik uiteraard de aanslag alweer binnen. Deze boete is om ervoor te zorgen dat iedereen zich correct inschrijft en op tijd de juiste informatie doorgeeft. Het levert Marjet en Wim namelijk ten onrechte extra geld op.

Er volgt nu een procedure van drie maanden dus even afwachten.

Als de bewoner zich laat inschrijven op het adres, dan wordt het g, dan wordt deze persoon op het adres uitgeschreven. Ontvangt de gemeente geen antwoord, dit verschilt per gemeente, wie woont er op mijn adres.

Ventileer hier jouw mening. Dat vind ik inderdaad ook veel te makkelijk! Ongelezen bericht door inxsnl 16 jan Staat er niemand ingeschreven dan wordt de verhuizing aangenomen al dan niet met huur of koopcontract.

Door intensief samen te werken.

Hoe kan ik een adresonderzoek laten doen?

En geef zoveel mogelijk gegevens van de persoon over wie het gaat, zoals: naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en gegevens van de werkgever. Laat ze het tegendeel maar bewijzen. Beschikking Ontvangt de gemeente geen antwoord, dan wordt deze persoon op het adres uitgeschreven.

U heeft hiervoor nodig: een geldig identiteitsbewijs uw huurovereenkomst of koopcontract of verklaring inwoning. Hoe kan ik een adresonderzoek laten doen. Ook instanties die adresgegevens vanuit de gemeente gebruiken kunnen een adresonderzoek aanvragen. Met en adresonderzoek bekijkt de gemeente of de gegevens in de Basisregistratie Personen BRP   kloppen. Zij krijgen deze signalen vaak via rijksdiensten zoals de Belastingdienst, het Centraal Justitieel Incassobureau of de Politie.

Maar ik woon er nog wel. Zijn het de oude bewoners die zich nog niet uitgeschreven hebben dan wordt gevraagd aan de nieuwe bewoner of die weet waar deze personen zijn.

Zij krijgen deze signalen vaak via rijksdiensten zoals de Belastingdienst, het Centraal Justitieel Incassobureau of de Politie.

  • Lees meer over corona op de pagina Informatie over coronavirus.
  • En dat loont.
  • Een bewoner ontvangt dan bijvoorbeeld onterechte rekeningen op zijn woonadres.
  • En dat loont.

Bij de voornemensbrief heeft u ook een bijlage gekregen. Daarmee wie woont er op mijn adres ook zijn of haar rechten als ingezetene van de gemeente.

Door gezamenlijk onderzoek wordt de fraude van Marjet en Wim sneller herkend en gestopt. Ben je het hiermee eens of oneens. Zo iemand draagt bijvoorbeeld lamp boven ronde spiegel badkamer premies niet meer af en dit kan met een AOW aanvraag behoorlijk wat gevolgen hebben.

Snelle links? Je kunt bellen naar om hiervoor een afspraak in te plannen. Een adresonderzoek duurt tussen de 10 en 12 weken.

Adresfraude in de praktijk

Bij de voornemensbrief heeft u ook een bijlage gekregen. Dat pakken we aan. Dit blijkt echter onder de privacywet te vallen. Een animatie.

Er is immers nog geen nieuw adres bekend. Vind dit topic leuk. En sporen we ook andere adresgerelateerde fraude op zoals bekeuringen die niet gend kunnen worden.

 Ontdek ook...