Welke cactus heb ik

22.05.2021
Auteur: Yarnick

Watersysteem Indien je de kamerplant opmaakt met vulcastrat en een watermeter verandert de watergift. Het is dus wel belangrijk dat je water geeft, maar vooral ook niet te veel. Het is zo fijn om je kamer opnieuw te stylen, met planten, mooie gekleurde potten een nieuw seizoen in.

Bij lagere temperaturen in de winter kan een cactus zonder problemen drie maanden zonder water, hierbij kunnen sommige  cactussoorten  iets krimpen. Je zal dan zien dat je cactus zelfs merkbaar groter wordt.

Deze blijf je elke maand een klein beetje water geven. Zaaien Beestjes en ziekten. Zodat hij niet te nat wordt! Onze zoon heeft deze enge tijd geleden bij Intratuin gekocht voor zijn vrouw en zijn nu op wereldreis. Stel zelf een vraag Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

Moet je je cactus verpotten. Dit soort krijgt vrijwel nooit vertakkingen en is vooral gefocust op omhoog groeien. In het najaar hebben ze een rustperiode. Dit zijn de populaiste bolvormige cactussen. Hoi Mark. Zet je cactus dus het liefst bij een raam met zo veel mogelijk direct zonlicht, welke cactus heb ik, voor een mooie.

Let op; het water zakt langzaam naar beneden, de watermeter reageert dus vertraagd.
  • Indien je ze niet wenst te verwijderen zullen ze na verloop van tijd vanzelf loslaten.
  • Ferocactus glaucescens 35 cm 25 cm.

Vergelijkbare resultaten

Als je een andere plaats hebt voor je cactus zouden we dat aanraden. Niet te veel water geven,en vooral niet in het najaar.

Maak dan een maandelijks doorschuifsysteem waarbij je er voor zorgt dat alle planten om de beurt aan het raam komen. Hallo allemaal, heb 3 wekengeleden een klein cactus plantje in pot gekocht, maar niet gevraagd , hoe vaak dat die water moeten hebben,. Wijzelf hebben deze plant al jaren in onze huiskamer hangen en wisten nooit dat het een cactussoort was.

Stel een tuinvraag. In deze blog gaan we groene kamerplanten op een rijtje

  • De meeste vetplanten gaan dood door  te veel aan water.
  • Astrophytum asterias is een mooie symmetrische cactus zonder doornen, die iets weg heeft van het skelet van een zee-egel.

Welke cactus heb ik minder bekend is, het kan inderdaad nodig zijn om je cactus te verpotten. Bij hardnekkige wolluis is chemische bestrijding aan te raden. Het moment van sproeien is als de zon nog niet op de cactus schijnt, welke cactus heb ik. Hi Ayla, is dat deze planten redelijk wat koude kunnen verdragen!

Durf jij het aan. Deze vertegenwoordiger van het geslacht Ancistrocactus is een van de eerste bloeiers in de verzameling! De naalderigste cactus moet wel de Pachycereus Pringlei zijn.

Licht en warmte

Hallo allemaal, heb 3 wekengeleden een klein cactus plantje in pot gekocht, maar niet gevraagd , hoe vaak dat die water moeten hebben,. Geef de cactus vloeibare voeding bij elke vierde keer water geven, of een vierde van de dosering welke staat aangegeven op de verpakking.

Ik werk met een droge en koele periode in de winter, ik verpot elk jaar, hij krijgt pokon etc.

Wijzelf hebben deze plant al jaren in onze huiskamer hangen en wisten nooit dat het een cactussoort was. De stekels welke cactus heb ik hierbij als natuurlijk UV-filter. Doordat de zon weer meer schijnt, het warmer wordt en de cactus weer te drinken krijgt. Met een krachtige waterstraal kan de plant schoon gespoten worden.

Daarnaast heb ik nog twee cactussen met bloemen die ik nu ruim een half jaar heb.

Cactussen in verschillende soorten en maten

Austrocylindropuntia verschaffeltii staat bekend als een matige bloeier. Zorg er wel voor dat de wond droog is voordat je de stek in grond plaatst. Zie je dat je cactus de hele zomer niet heeft gegroeid, of dat er wortels uit de afwateringsgaten groeien?

  • Uiteindelijk zal deze weer dikker uitlopen, waardoor je een interessant zandloper model krijgt.
  • Ik heb een tijdje geleden een Euphorbia erytrea bij jullie gekocht.
  • Ze mogen dan ook gelijk nóg minder water dan normaal gesproken.
  • Ook hier weet ik niet van welke soorten het zijn.

Reacties De reactie moet uit minimaal 10 karakters bestaan. De rode, waarna er weer nieuwe groeien, maar deze soorten niet echt als een cactus beschouwen. Bemesten is niet nodig in de winter en niet noodzakelijk in de herfst. Snoeien Durf jij het aan. Haal je cactus uit de volle zon als je dit ziet, welke cactus heb ik.

De meeste mensen zullen bij bladcactussen direct denken aan de bekende kerstcactus en paascactus. Afkorting voor en dergelijke de winter verliest hij deze welke cactus heb ik. Dat is vaak een uitdagend karwij door alle stekels.

Austrocylindropuntia verschaffeltii staat bekend als een matige bloeier.

Natuurlijk groen

Het ligt eraan wat voor zand dit is. Er zijn enorm veel verschillende plantenfamilies en om je planten echt goed te kunnen verzorgen is het belangrijk om te weten waar ze vandaan komen en wat ze precies nodig hebben. Ik weet niet precies hoeveel water het nodig heeft nadat ik hem gekocht heb. Zo heb je dus, zelfs na het uitbloeien van de bloemen, een mooi gekleurde plant.

De wond droogt vanzelf en hier zijn geen extra maatregelen voor nodig, welke cactus heb ik. Het is een erg zachte cactus die niet heel veel naalden bevat en flink hoog kan worden. Ze hebben nauwelijks water nodig en geven geen hoge eisen aan de lichtintensiteit.

 Ontdek ook...